Mi az a monitor szemüveg?

 

A monitorszemüveg vagy más néven kékfény szűrő szemüveg a hagyományos szemüvegekkel szemben az a különlegessége, hogy egy kékfény szűrővel ellátott és nulla dioptriás, amely azok számára javasolt, akiknek nincsen szüksége látásjavításra és azok részére, akik munkájukból vagy tanulmányukból kifolyólag hosszú órákat kényszerülnek a gép előtt tölteni. Ez okozhatja azt, hogy a látás elhomályosodik, illetve kellemetlen, tompa, néha lüktető, görcsös tarkótáji, időnként szemkörnyéki illetve homloktáji-halántéktáji fájdalmat is idézhet elő. Ezeket a tüneteket összefoglaló néven a számítógép előtti munkavégzés okozta szindrómának, azaz Computer Vision Syndrome-nak (röviden CVS-nek) nevezzük. Ezen probléma megelőzése érdekében javasolt a kékfény szűrős szemüveg viselése.

Miért van szükség monitor szemüvegre?

 

A tartósan monitor előtt ülők kevesebbet pislognak, ami szemfáradsághoz, a szem kiszáradásához, és ezáltal a látás minőségének romlásához vezet. Percenként átlagosan 22-24-szer pislogunk. Ha sokáig mereven nézünk valamit, mint például a monitort, ez a szám 7-10- re csökken. A szem korai kifáradásának a munka során az alacsony pislogási szám a meghatározó tényezője. Sokan abba a hibába esnek, hogy olvasószemüveggel ülnek a gép elé, holott a monitor egy köztes zónát képvisel, ahová más szemüveg szükségeltetik. A mai LED monitorokhoz olyan szűrő szükséges, amely a hideg fehér színű LED által kibocsátott, szemre káros ibolya-kék fény ellen nyújt védelmet! Nekik jó megoldást jelent a kifejezetten monitor előtti munkavégzésre kifejlesztett MYGLASSES kék-fényszűrős szemüveg.

Myglasses kék – fényszűrős szemüveg

 

A vény nélkül kapható kékfény – szűrős szemüvegünket úgy terveztük, hogy megvédje a szemed a káros kék-ibolya fény kiterjedt hatásától. A nejlon lencsék prémium tulajdonságai kényelmesebbé teszik a képernyőidő elkerülhetetlen óráit is. Akár játékszemüvegként viseled, akár az éjszakai órákban dolgozol, akár a kedvenc műsorodat nézed, a kékfény blokkoló szemüveg a megfelelő választás számodra.

A kékfény – szűrős szemüveg előnyei

 Ha általános közérzeted javítására törekszel, miközben csökkented a számítógépes látás szindrómának is nevezett digitális szemfeszültség hatásait, a kékfény szűrős szemüvegünk a leghűbb társad lesz!

Kék fényszűrő

Kékfény szűrő

UV blokkoló

Megakadályozza a homályos látást

Csökkenti a fejfájás kockázatát

Javít az alvás minőségen

Hogyan működnek?

Hagyományos lencse

Kékfény-szűrős lencse

Válaszd ki a kedvencedet! 🤩

Fényes fekete szemüveg 

Lila átmenetes szemüveg

Átlátszó szemüveg

Tigris mintás szemüveg

Matt fekete szemüveg

Mi a kékfény?

 

A kékfény a fény hullámhosszának egy részét jelenti, a legközelebbi látható fény a láthatatlan ultraibolya fényhez képest, így ez az egyik legmagasabb energiájú fény, amelyet az emberi szem láthat, és amelyet rendszeresen érintve a retina szintjén potenciálisan fárasztó lehet. Ez a kék-ibolya fény jellemzően a 380–500 nm-es hullámhosszon belül található meg, amelyet természetes környezetben a nap, a mesterséges világban a digitális képernyők bocsátják ki.

A kék fény felelős testünk cirkadián ritmusának szabályozásáért is: az alvás / ébrenlét ciklusokért. Éppen ezért, ha túlzottan kék fénynek vannak kitéve, különösen éjszaka, az alvási rutinok komolyan érintettek lehetnek, és megjelenhetnek a számítógépes látás szindróma tünetei.

Mit tesz a kékfény a szemeddel?

 

A legnagyobb mennyiségű kékfényt kibocsátó digitális eszközök a laptopok, a számítógépek, és az okostelefonok. Ezek az eszközök nagy mértékben rongálhatják a szem finom szöveteit. A kékfény mélyen bejut a szem hátsó részébe (az UV-sugaraktól távolabb), ami idővel károsíthatja a retinát – a szem fontos része, amely lehetővé teszi a látást. Szabad szemmel a szaruhártya és a lencse nem képes elzárni ezt a káros fényt, ezért a kékfény-szűrős szemüvegek nagyon is szükségessé válnak.

Állandó kapcsolatunk okos telefonjainkkal, táblagépeinkkel és laptopjainkkal, mind hozzájárulhat a fejfájáshoz, a szemfájdalomhoz és a nyakmerevedéshez – a digitális szemfáradtság minden tünetéhez. Mivel ébrenléti óráink nagy részét a képernyő előtt töltjük, a digitális eszközök káros kék-ibolya fényével párosítva, nem meglepő, hogy a szemünk keményebben dolgozik, mint valaha.

Miért pont a nejlon kékfény-szűrős lencsék?

 

A Forbes szerint átlagosan “napi 12 órát töltünk a tévék és a számítógépek előtt”. A digitális médiahasználat drámai növekedésével minden eddiginél fontosabb a szem védelme. A MYGLASSES NAPI HASZNÁLATÚ nejlon lencsék blokkolják a kékfényt. Átlátszó, nulla dioptriás lencsével, ezért rendszeresen viselheted őket.

Ha bekapcsolod az „Éjszakai módot” telefonodon vagy számítógépeden, az csúnyán meleg árnyalatot eredményez a kijelzőn. Hatással lehet egy kreatív szakember munkafolyamataira, vagy arra, aki csak tisztán akarja látni a képernyőt. A MYGLASSES nejlon lencsékkel, zavaró elszíneződés nélkül láthatod a képernyőt.

A kékfény-szűrős monitor szemüveg napi használatának előnyei

Blokkolja a kékfényt

Segít hatékonyabban dolgozni

Enyhíti a szemfáradtságo

A kékfény szűrős szemüvegek segítenek?

A válasz: IGEN!
De nézzük, hogy pontosan miben is:

Előnyei

Kevesebb torzulást fogsz észlelni, és realisztikusabb képet fogsz látni. Védd meg a szemeidet, és válaszd a stílusodhoz legmegfelelőbb szemüveget.

A szűrő segít kiküszöbölni a vakító fényeket és a fényvisszaverődé­seket. Kíméli a szemet, ezáltal csökkenti a fejfájás kockázatát, és segít az alvászavar megszüntetésében.

A színérzékelés jobb lesz, ami kevésbé fáradt szemeket eredményez, így sokkal hatékonyabban tudsz majd dolgozni.

A kékfény hatása az alvásra

 

Éjjel a kék fény csökkentheti a melatonin, az alvó hormon szekrécióját. Ha lefekvés előtt használod az okos telefonodat vagy laptopodat, a kibocsátott kékfény kárt okozhat az alvás-ébrenlét ciklusában – nyugtalan éjszakai alvást eredményez. A nejlon lencsék, növelik a melatonin termelését, javítja az alvás minőségét és időtartamát.

A „Night Shift” bekapcsolásakor a telefon/laptop/tablet zavaró lehet. A nejlon lencsék használatakor az agy automatikusan beállítja a színeket, így olyan mintha Éjszakai módban lenne a telefonod.

Navigáció
Close

Kosaram

Close

Kívánság lista

Recently Viewed

Close

Great to see you here!

Jelszót küldünk az e-mail címére.

A személyes adatokat a weboldalon történő vásárlási élmény fenntartásához, a fiókhoz való hozzáférés kezeléséhez és más célokra használjuk, melyeket a Adatkezelési tájékoztató tartalmaz.

Van már fiókja?

Close

Close

Kategóriák